środa, 13 grudnia 2017

Domowe chipsy

Czy są tu osoby, które nie lubią chipsów? Chyba mało kto. Kupujemy je pomimo tego, że są nie zdrowe. A próbowaliście może zrobić je samemu? Ja tak. I powiem wam, że wyszły przepyszne, chrupiące, i dużo lepsze niż te gotowe! Spróbujcie koniecznie!


Składniki:
6-7 większych ziemniaków
olej do smażenia
do obsypania chipsów użyłam: sól oraz zmieszana papryka słodka z odrobiną pikantnej

Przygotowanie:
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w cienkie plastry. Ja do tego użyłam obieraczki do warzyw. Dzięki temu wyszły naprawdę cienkie! 
Pokrojone ziemniaki umieszczamy na 5 minut w zimnej wodzie. W międzyczasie w garnuszku rozgrzewamy olej. Smażymy ziemniaki na rozgrzanym oleju aż będą złociste. Odsączamy na ręczniku papierowym. Posypujemy solą lub papryką i gotowe! Są chrupiące i smaczne ! Mniam :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Blog prowadzony z pasją do gotowania. , Blogger