piątek, 21 lipca 2017

Pyszny sos pieczarkowy np. do mięsa

Kolejny post to coś dla smakoszy pieczarek. Idealne pieczarki w sosie sprawdzą się do mięs i jako dodatek do obiadu! Zapraszam !

Składniki:
250 g pieczarek
1 cebula
150 ml wody
oliwa
sól
pieprz czarny mielony
czosnek granulowany
papryka słodka
papryka ostra
curry
1 esencja do sosu pieczarkowa KNORR

Przygotowanie:
Pieczarki dokładnie myjemy, kroimy na pół plasterki. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę.
Na rozgrzanej oliwie w garnuszku wrzucamy cebulę i doprowadzamy do zeszklenia. Następnie wrzucamy pokrojone pieczarki. Dusimy przez jakieś 5 minut, po czym dolewamy wodę, dodajemy esencję do sosu pieczarkowego oraz przyprawy i tak dusimy przez jakieś 10-12 minut, a najlepiej do momentu, w którym potrawa będzie miała konsystencje gęstego sosu.
Copyright © 2016 Blog prowadzony z pasją do gotowania. , Blogger